Als we het over edelmetalen hebben dan wordt er vaak gedacht aan goud en zilver. Het is correct dat goud en zilver beide edelmetalen zijn, maar platina hoort ook in dit rijtje thuis. En voor beleggers kan een belegging in platina juist nu heel interessant zijn.

Platina werd net als goud en zilver tijdens de afgelopen jaren geconfronteerd met een forse prijsdaling. Eveneens als de andere edelmetalen wist platina in het jaar 2011 een stevige top neer te zetten. Sinds dat moment is de prijs van platina meer dan gehalveerd. Maar, sinds het jaar 2018 is er ook bij platina een prijsherstel zichtbaar. En onlangs werd een belangrijke trend doorbroken.

Platina neemt afstand van de meerjarige dalende trend

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is de prijstrend bij platina in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat platina eigenlijk sinds het jaar 2008 al onder druk staat. In dat jaar werd een stevige top neergezet rond koers $ 2.500. Op dit moment noteert de prijs van platina rond de $ 1.000.

Op de grafiek is ook te zien dat platina onlangs afstand wist te nemen van de dalende trend die bijna 12 jaar van kracht was. Met andere woorden is er volgens de wetten van de technische analyse een trendbreuk ontstaan. En die trendbreuk kan er voor zorgen dat er een nieuwe stijgende beweging in werking treedt voor dit hard afgestrafte edelmetaal. En beleggers lijken er verstandig aan te doen om deze boot niet te missen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar