Het tweede deel van het beursjaar is aangebroken. Daarmee is ook het derde kwartaal van het jaar aangebroken. Tijdens de afgelopen kwartalen wisten de beurzen extreem goede zaken te doen. Al vijf kwartalen op rij is er sprake van een stijgende trend bij de S&P 500 index. Toch hoeft dit helemaal geen goed nieuws voor de toekomst te betekenen.

Een groot gedeelte van de beleggers is alweer vergeten wat er tijdens het begin van 2020 heeft plaatsgevonden. Sommige beleggers kan je dat ook niet kwalijk nemen, want zij zijn pas na de coronacrash begonnen met beleggen. Beleggers mogen echter nooit vergeten dat stijgende beurskoersen misschien op de lange termijn wel gegarandeerd zijn, maar op de korte termijn zeker niet.

Dit onderzoek voorspelt een rustpauze voor de stier

Uit onderzoek van Nautilus Investment Research blijkt dat een indrukwekkende winstreeks helemaal geen goed nieuws hoeft te betekenen. Zo zijn op de bovenstaande tabel de keren in beeld gebracht dat de S&P 500 index gedurende vijf kwartalen op rij in het groen wist te sluiten, met een minimale stijging van 20%. Van de tabel is af te lezen dat de S&P 500 index een kwartaal later gemiddeld 1,55% lager noteert. Ook drie kwartalen later is er gemiddeld genomen sprake van een daling bij de toonaangevende Amerikaanse beurs (-0,70%).

Wat dat betreft is de kans op een (tijdelijk) terugval groot. Het verleden wijst uit dat dit mogelijk het ideale moment voor de stier is om een stap terug te doen. En beleggers moeten hier wel op voorbereid zijn.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar