Technologieaandelen zijn een aantrekkelijk segment voor beleggers en investeerders om veel rendement mee te halen. Echter waarschuwt de ervaren strateeg David Roche dat Chinese technologieaandelen voorlopig té riskant zijn. Hij benadrukt dat de Chinese ‘crackdown’ op technologiebedrijven de sector er momenteel bijzonder hard onder druk zet.

Is het verstandig voor beleggers en investeerders om geld te steken in Chinese techaandelen? Volgens David Roche, strateeg bij Independent Strategy, hangen er veel risico’s aan vast omdat de Chinese regulatoren de technologiebedrijven strengere regels willen opleggen.

There are a lot of issues to do with politics. There are a lot of issues to do with the availability of technology, which personally I don’t want to take those risks in a portfolio at the present time.

Bedrijven zoals Alibaba en Didi hebben het moeilijker door de Chinese ‘crackdown’. Het zaait twijfel en onzekerheid waardoor zulke bedrijven minder winst draaien en minder aantrekkelijk zijn voor investeerders. Roche denkt ook niet dat dit snel zal veranderen.

USA en China

De relatie tussen de Verenigde Staten van Amerika en China is niet goed en marktkenners verwachten niet dat de situatie snel zal verbeteren. Zelfs met Biden in het Witte Huis lijkt het er niet op dat hij Trump zijn beperkingen voor Chinese technologiebedrijven gaat terugdraaien.

Spanningen zorgen ervoor dat Chinese technologiebedrijven minder gemakkelijk aan ‘high-end’ dingen kan geraken, zoals bv. robots en halfgeleiders. China streeft ernaar om niet meer afhankelijk te zijn van andere landen, maar dit zal nog jaren duren volgens Roche.

Als voorbeeld noemt hij Taiwan. Hier wordt 70 procent van alle ‘high-end’ chips geproduceerd, cruciaal voor zowel China als de Verenigde Staten. China is van zin om de controle over Taiwan te krijgen, echter denkt Roche dat dit ook nog niet voor de komende vijf jaar is.

Bronnen: CNBC

Foto: bodkins18 – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>