Tijdens de afgelopen weken is er veel gesproken over het effect dat een eventuele Amerikaanse renteverlaging kan gaan hebben op de aandelenmarkten. Sommige analisten lieten doorschemeren dat een renteverlaging helemaal geen goed nieuws hoeft te betekenen voor de aandelenmarkten. Zij verwijzen onder andere naar de jaren 2001 en 2007. Moeten we inderdaad vrezen voor een renteverlaging?

Vanavond staat het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank op het programma. Tijdens de afgelopen weken is de kans op een renteverlaging sterk gestegen. Toch is de kans groot dat Fed-voorzitter Jerome Powell vanavond de rente nog niet zal gaan verlagen. Volgens de kenners zal dit namelijk in juli gaan gebeuren.

Renteverlaging hoeft niet te leiden tot dalende beurskoersen

Volgens Ryan Detrick, van LPL Research, hoeft een renteverlaging niet direct te leiden tot dalende beurskoersen. Hij deelde onlangs via Twitter de bovenstaande staafgrafiek waarop te zien is dat Wall Street tijdens de laatste twee renteverlagingen in 2001 en 2007 inderdaad de maanden daarna geconfronteerd werd met een forse beursdaling. Maar, Detrick benadrukt dat de keren daarvoor een renteverlaging juist wist te leiden tot stijgende beurskoersen.

Het belangrijkste blijven de onderliggende winstcijfers. En zolang die goed blijven, hoeven beleggers niet direct in paniek te raken.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.