Het beursjaar 2022 is vooralsnog niet bepaald een Bullish jaar te noemen. Tijdens de eerste twee maanden van het jaar werden de wereldwijde aandelenmarkten geconfronteerd met stevige verliezen. Steeds meer beleggers vrezen dat dit een voorbode kan zijn voor de rest van het beursjaar. Toch hoeft een slechte beursstart geen onheil te betekenen.
Sinds enige tijd kunnen beleggers eindelijk weer opgelucht adem halen. Deze handelsweek zal immers naar alle waarschijnlijkheid stevig in het groen eindigen en de meeste beleggers waren hier wel aan toe. Tijdens de voorbijgaande handelsweken liep de beweeglijkheid op sommige momenten stevig op en dat wist te leiden tot grote verliezen. Mogelijk is de bodem voor de rest van het beursjaar nu al gezet.
Er is geen reden voor paniek
Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, heeft onderzocht wat het effect van een slechte beursstart is. Hij heeft alle keren sinds het jaar 1950 dat de S&P 500 index na 50 handelsdagen minstens 10% in het rood noteerde onderzocht. Op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, zijn de onderzoeksresultaten in beeld gebracht. Verrassend genoeg wist Wall Street in de meeste gevallen tijdens de resterende maanden van het jaar uitstekende zaken te doen. Het enige jaar dat de beurzen geconfronteerd werden met een aanhoudende beurszwakte, was in het jaar 2008. Ondanks dit tegenvallende beursjaar is het gemiddelde rendement alsnog 24,8%. Tevens was er in 2008 al sprake van een recessie.
Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek laat wel zien dat beleggers niet direct in paniek hoeven te raken. Een slechte beursstart kan immers ook kansen bieden. En mocht een recessie uitblijven, dan kan dit mogelijk wel eens het moment zijn om aandelen aan de portefeuille toe te voegen.
3 Aandelen voor de Energie Crisis
Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.
Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.
Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis