Een nieuwe mijlpaal op de cryptomarkt, ethereum heeft de 3.000 dollargrens doorbroken maandagochtend. De totale marktwaarde van de digitale munt bedraagt nu meer dan 357 miljard dollar. Op het moment van schrijven noteert ethereum aan 3.087 dollar per stuk. Hierdoor staat de munt 300 procent hoger sinds begin dit jaar.

Het gaat hard op de cryptomarkt. De tweede grootste digitale munt, ethereum, is op maandagochtend door de 3.000 dollargrens geschoten. De rally van de afgelopen weken zorgt ervoor dat ether nu 300 procent hoger noteert sinds begin dit jaar. Hiermee presteert het beter dan de bitcoin, die ‘slechts’ 95 procent hoger noteert.

James Quinn, managing director bij het Hongkongse Q9 Capital, beweert dat dit een ‘inhaal rally’ is gezien de bitcoin in 2020 een stevige sprint heeft gemaakt. Het weerspiegelt ook verbeteringen van de ethereum blockchain en een groeiende verschuiving naar ‘DeFi’, of gedecentraliseerde financiering. Dat verwijst naar transacties buiten het traditionele bankwezen waarvoor de ethereum blockchain een cruciaal platform is naar meer acceptatie.

At first, the rally was really led by bitcoin because as a lot of the institutional investors came into the space, that would be their natural first port of call. But as the rally has matured over the last six months, you have DeFi and a lot of DeFi is built on ethereum.

Interesse in crypto

De lancering van ethereum ETFs in Canada en de stijgende vraag naar etherportefeuilles om ‘non-fungible tokens’ te kunnen verhandelen, hebben er ook voor gezorgd dat ethereum stevig aan het rally’en is. De ether/bitcoin ‘cross rate’ is meer dan 100 procent gestegen, dit benadrukt dat investeerders hun kapitaal aan het verschuiven zijn van bitcoin naar ethereum.

Ook Jehan Chu, managing partner bij Kenetic Capital, benadrukt dat de verhoogde interesse in ‘DeFi’ ethereum in waarde doet stijgen. Maar niet alleen ethereum, crypto over het algmeen. JP Morgan heeft namelijk laten weten een fonds in bitcoin te willen opstarten terwijl de European Invesment Bank interesse heeft in een digitale obligatie via de ethereum-blockchain.

Bronnen: Reuters

Foto: QuoteInspector

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven