Maandag 2 juli was een goede dag voor de cryptomarkt waar cryptomunten gemiddeld 11,4% hoger sloten. De reden: Coinbase opende zijn ‘custodial crypto service’. Deze dienst moet voornamelijk institutioneel geld laten beleggen in cryptomunten. Na deze adrenalineshot is nu de vraag wat de toekomst gaat brengen nu mogelijk een vloedgolf aan institutioneel geld onderweg is naar de cryptomarkt.

Er staat duidelijk veel geld te wachten om de cryptomarkt te betreden, maar daar moeten toch nog een aantal zaken voor worden opgelost.

3 oplossingen voor een tsunami vers crypto geld

-1. Regulering

Het is tot op heden niet zo eenvoudig voor institutioneel geld om in cryptomunten te beleggen. Particuliere beleggers hebben hier vandaag een groot voordeel. De implementatie van regelgeving in zake vertrouwen, bescherming, transparantie, … is hetgeen institutioneel geld momenteel tegenhoudt.

De markt wacht voorlopig op regels van de SEC en FINRA omdat institutioneel geld crypto trading in hun boeken moet kunnen opnemen.

-2. Veiligheid

Er zijn duidelijke signalen dat institutioneel geld staat te wachten, maar daar hebben ze ook een veilige structuur voor nodig. De infrastructuur die er momenteel is, is niet 100% veilig. Vooral het veilig bewaren van cryptomunten is momenteel nog een probleem.

-3. Liquiditeit

Ook liquiditeit zal moeten verbeteren. Institutioneel geld koopt vaak in grote bedragen. Bitcoin en Ethereum zijn al redelijk liquide, maar een groot order kan de markt nog steeds op zijn kop zetten. Wanneer institutioneel geld wil kopen of verkopen, moeten er voldoende tegenpartijen zijn.

Bron: Bitcoin News

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)