De maand juli is opnieuw de boeken ingegaan als een groene beursmaand. En daarmee is de huidige winstreeks opgelopen naar 6 maanden. Al 6 maanden lang weet de S&P 500 index in het groen te sluiten. Het verleden wijst uit dat een dergelijke winstreeks goed nieuws voor beleggers kan betekenen. De kans op verder stijgende beurskoersen is immers groot.

Al maandenlang is er sprake van feestvreugde op de beursvloer. En als je naar de harde feiten kijkt, dan is dat ook goed verklaarbaar. De aandelenmarkten weten immers al maandenlang goede zaken te doen. En uiteraard weten stijgende beurskoersen te leiden tot een optimistische stemming onder beleggers.

Het verleden voorspelt verder stijgende beurskoersen

Uit onderzoek van Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, blijkt dat de huidige feestvreugde nog een tijdje kan aanhouden. Tenminste, indien het verleden gebruikt kan worden voor het voorspellen van de toekomst. Uit zijn onderzoek blijkt immers dat de S&P 500 index normaliter goede zaken weet te doen indien er sprake is van een winstreeks van minstens 6 maanden.

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, zijn alle keren in beeld gebracht waarbij de Amerikaanse beurs te maken had met een winstreeks van minstens 6 maanden. In 86% van de gevallen (18 uit 21) noteerde de S&P 500 index een jaar later hoger. Gemiddeld genomen was er tijdens die 12 maanden sprake van een rendement van 12%.

Mocht het verleden zich dus gaan herhalen, dan is er genoeg reden voor feestvreugde.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar