Ze hebben het gevecht om Facebook verloren, maar toch zijn ze miljardair geworden. De gebroeders Winklevoss zijn de eerste publiek bekende personen die zich Bitcoin miljardair mogen noemen. Door de forse prijsstijging van de laatste weken zijn hun Bitcoins meer dan $1 miljard waard.

In 2013 kregen Cameron en Tyler Winklevoss $65 miljoen na een rechtszaak tegen Facebook. Van dat geld kochten ze voor $11 miljoen Bitcoins rond de prijs van $120 per BTC. Nu Bitcoin boven $11.000 noteert, strijken ze een winst op van maar liefst 9.000%. Zo zijn ze alsnog miljardair.

Naar schatting zouden de gebroeders Winklevoss zo’n 1% van alle Bitcoins in circulatie bezitten.

10 Bitcoin Experts voorspellen prijs van $40.000 tot $1 miljoen

Bitcoin is het grootste sociale netwerk ter wereld

In een interview met de Financial Times vorig jaar zeiden Cameron en Tyler nog dat Bitcoin het grootste sociale netwerk ter wereld is. Het is ontworpen om waarde over het internet te verspreiden. Ze vinden Bitcoin zelfs beter dan goud op basis van 9 eigenschappen zoals schaarste en overdraagbaarheid.

Maar Cameron en Tyler werden niet alleen miljardair door Bitcoins te kopen en bij te houden. Ze zijn ook de oprichters van Gemini, de eerste gereguleerde marktplaats voor digitale munten met een officiële licentie. Gemini is gereguleerd bij de New York State Department of Financial Services (NYFDS).

Bron: Investopedia

Foto Credit: Flickr/TechCrunch