Voor het eerst in ruim 17 maanden stroomt er positief kapitaal de cryptomarkt in. Blockchain-analysebedrijf Glassnode meldt dat de aanvoer van de belangrijkste stablecoins zoals tether en USD Coin een positieve verandering laat zien.

De nettowijziging van 90 dagen in de voorraad van de vier belangrijkste stablecoins is positief omgeslagen. Een stijging van de aanvoer suggereert mogelijk meer koopkracht en kapitaal dat investeerders kunnen inzetten.

Optimisme in cryptomarkt

Reflexivity Research is positief:

Dit duidt op toenemende liquiditeit en kapitaalinstromen.

Deze verschuiving komt samen met de recente stijging van bitcoin naar meer dan $35.000. De verwachting dat Amerikaanse toezichthouders binnenkort een exchange-traded fund (ETF) voor bitcoin zullen goedkeuren, heeft bijgedragen aan deze groei. Deze goedkeuring kan de cryptomarkt verder stimuleren.

Zie hieronder de nettovoorraad, evenals de koers van Bitcoin.

Positieve draai in cryptomarkt in 1,5 jaar

De markt onderging eerder een negatieve wending in mei 2022 door de ineenstorting van Terra’s LUNA-token. Het verlies van miljarden aan investeerderskapitaal en de daaropvolgende faillissementen van fondsen en crypto-uitleners schaadden het vertrouwen.

Financieel analist bij Reflexivity Research benadrukt:

Deze week, de eerste keer in 1,5 jaar, toont de 90-daagse verandering in stablecoin-aanvoer een positieve draai.

Bron: CoinDesk
Foto: iStock