Walmart, bekend als de grootste supermarktketen in de VS, zag zijn aandelen stevig dalen na een voorzichtige blik op de consumentenbestedingen. Ondanks een stijging in de winst en omzet voor het derde kwartaal, waarschuwt het bedrijf voor mogelijke uitdagingen in het komende feestseizoen.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Walmart, dat plots een daling maakte van bijna $170 naar onder de $160:

Walmart: Deflatie welkom, consumenten wachten af

De CEO, Doug McMillon, benadrukte dat hoewel inflatie afneemt, er mogelijk een periode van deflatie in de VS aanbreekt. McMillon zegt:

We verwelkomen het, want het is beter voor onze klanten.

Dit optimisme wordt echter getemperd door de realiteit van consumenten die sterk neigen naar kortingen en prijsvergelijkingen.  Dit merkte de CFO, John David Rainey, op.

De consument lijkt af te wachten op betere deals, wat de huidige aankopen beïnvloedt. Ondanks enkele zorgen over de gezondheid van de consument, merkt Rainey op dat de verkoop van kleding en feestpromoties aan het begin van het vakantieseizoen aantrekt.

Interesse hoog maar aandelen toch omlaag

Investeerders tonen interesse in nieuwe inkomstenstromen van Walmart, waaronder advertentie-inkomsten en het Walmart+ lidmaatschap. Walmart Connect, het advertentiebedrijf van Walmart, meldt een indrukwekkende stijging van 26% in omzet vergeleken met het voorgaande jaar.

Hoewel de aandelen van Walmart een recordhoogte bereikten, sluiten ze toch lager na de voorzichtige vooruitzichten.

Bron: CNBC
Foto: iStock