De laatste handelsweken van dit memorabele beursjaar zijn aangebroken. Traditioneel gezien weten de beurzen vaak tijdens de tweede helft van december goede zaken te doen. Dit staat ook wel bekend als de ‘eindejaarsrally’. En conform het verleden staat die rally dus op het punt van beginnen.

Het beursjaar 2020 zal in veel beleggingshoofden nog lang herinnerd worden. Aan het begin van dit beursjaar werden de wereldwijde beurzen geconfronteerd met de coronacrash. Destijds werd er door de meeste analisten gevreesd voor een langdurige Bear Market. Uiteindelijk werd medio maart een stevige bodem neergezet en ging er een nieuwe Bull Market van start. Dit jaar zijn beleggers dus niet alleen geconfronteerd met een Bear Market, maar ook met een Bull Market.

Gaan de beurzen ook dit jaar knallend het jaar uit?

Vooralsnog is deze Bull Market nog steeds intact. En er zijn maar weinig analisten te vinden die verwachten dat de beurzen aan het einde van dit beursjaar nog geconfronteerd gaan worden met een stevige beursdaling. Een van die redenen is de traditionele eindejaarsrally. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, is te zien dat deze traditionele kerstrally meestal rond medio december van start gaat. Gemiddeld gezien weet de S&P 500 index vanaf dat punt gerekend nog met meer dan 1,5% in waarde te stijgen.

Mogen beleggers ook dit jaar uitkijken naar een eindejaarsrally?

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis