De wereldwijde aandelenmarkten zijn deze week voorzichtig uit de startblokken gekomen. Gisteren wisten de Amerikaanse indices met ruim 1% in waarde te stijgen. Deze herstelbeweging was ook hard nodig, want Wall Street sloot tijdens de afgelopen vier weken telkens in het rood af. Mocht deze week ook in het rood eindigen, dan is dat wel een unicum te noemen.

De wereldwijde aandelenmarkten zijn in een roerige beursperiode aangekomen. Traditioneel gezien zijn de beursmaanden augustus en september vaak tegenvallend. En daar lijken de beurzen dit jaar opnieuw last van te hebben. Ook worden beleggers nog steeds geconfronteerd met politieke en geopolitieke spanningen.

De kans is groot dat Wall Street deze week in het groen sluit

Volgens Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, is de S&P 500 index sinds het begin van deze Bull Market (2009) slechtst één keer eerder geconfronteerd met een beursdaling tijdens vijf opeenvolgende weken bij de S&P 500 index. En dat was in het jaar 2011, toen de S&P 500 index zes weken achter elkaar in het rood sloot. Mocht Wall Street dus deze week in het rood eindigen, dan is dat gezien de huidige Bull Market wel bijzonder te noemen.

 Wat dat betreft zou je dus kunnen stellen dat de stier deze week in het voordeel is.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>