Netflix Aandelen Netflix zien er momenteel overgewaardeerd uit nadat investeerders de meest recente kwartaalcijfers niet te zwaar hebben laten wegen, vanwege de hoop op meer toekomstige groei. Dat zegt althans de succesvolle belegger David Einhorn van Greenlight Capital deze week in een note aan investeerders. ‘In de huidige markt zijn de best presterende aandelen die van bedrijven waar de verantwoordelijkheid in de verre toekomst ligt’, zegt de Greenlight-topman in de note. Hij voegde toe dat blijkbaar ‘rode inkt, het nieuwe zwart is’.

Aandelen Netflix

Aandelen Netflix zijn dit jaar meer dan verdubbeld, voorafgaand aan een 7-voor-1 stocksplit. De koers van de aandelen steeg daarnaast door, ondanks dat Netflix kwartaalcijfers bekendmaakte die tegenvielen bij de gemiddelde verwachting van Wall Street. In zijn brief aan aandeelhouders, kraakte Einhorn tevens originele series van het bedrijf af. Zo was hij onder andere niet te spreken over het meest recente seizoen van the House of Cards. >> Ontdek hier een koopkans binnen de technologiesector Greenlight Capital zelf daalde 1,5 procent in het tweede kwartaal, waarmee het voor dit jaar uitkomt op een plus van 3,3 procent. Greenlight had een uitdagend kwartaal dankzij het vinden van aandelen om vast te houden. Uiteindelijk deed het twee kleine langetermijninvesteringen in Applied Materials en Bank of New York Mellon in het kwartaal. Daarnaast bouwde het fonds posities af in Altice, Conn’s, EMC en Marvell Technology.

Griekse banken

Verder gaf Greenlight Capital aan een ‘kleine positie’ aan te houden in aandelen van Griekse banken. In de note stond dat de Griekse premier Alexis Tsipras met zijn Syriza-partij capituleerde door het voorstellen van een nieuwe bailout-deal vorige week met zelfs nog meer bezuinigingen. Griekenland en zijn kredietschieters bereikten enkele dagen geleden een akkoord over nieuwe financiële steun voor het land. Ontdek in onderstaande video meer over de recente activiteiten van Einhorn: