Afgelopen week verschenen er dramatische cijfers over de Amerikaanse arbeidssector. Bijna 3,5 miljoen Amerikanen dienden een aanvraag in voor een werkloosheidsuitkering. Dit resulteerde in een nieuw record. En volgens economen kan daardoor het Amerikaanse werkloosheidscijfer ook dramatisch gaan worden.

Het coronavirus zorgt er voor dat de groei van de wereldeconomie flink onder druk staat. De meeste landen zullen dit jaar hoogstwaarschijnlijk met een recessie geconfronteerd worden. En als dit dodelijke virus te lang blijft hangen, kan dit zelfs resulteren in een hele diepe recessie.

Amerikaans werkloosheidscijfer kan oplopen tot boven de 6%

Aanvankelijk leek de VS de dans te ontspringen. Maar, inmiddels is het coronavirus ook binnen de Amerikaanse landsgrenzen terecht gekomen. Op dit moment staat de VS zelfs op plek 1 als het gaat om het totaal aantal besmettingen. Het coronavirus zorgt er voor dat de economie voor een groot deel plat ligt.

Volgens de economen van Nautilus Investment Research kan het Amerikaanse werkloosheidspercentage in korte tijd fors gaan oplopen. Op de bovenstaande grafiek is immers te zien dat er altijd sprake is van een sterke correlatie tussen de Amerikaanse werkloosheidsuitkeringen en het Amerikaanse werkloosheidspercentage. Normaliter lopen de werkloosheidsuitkeringen enkele weken voor.

Volgens de berekeningen kan het Amerikaanse werkloosheidscijfer binnen enkele weken tijd stijgen tot boven de 6%. En dit is mogelijk nog maar het begin.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>