De elite vlucht voor onheil

Waarom dumpen de rijke mensen hun aandelen? Waarom plannen ze hun vluchtroutes? Wat weten zij meer dan andere? Er zijn aanwijzingen genoeg, het is enkel een kwestie van ze te zien. Het ziet er naar uit dat de globale elite weet wat er aan zit te komen en ze nemen hun voorzorgen. Helaas heeft het overgrote deel van de wereldbevolking geen flauw idee wat er staat te gebeuren, aldus Zerohedge. De enige manier om geld te verdienen op de aandelenbeurs is door op tijd uit te stappen, zegt Tyler Durden. De elite weet dit maar al te goed en dat is de reden waarom ze in 2015 al massaal hun aandelen van de hand hebben gedaan. Op 16 juni publiceerde CNBC een artikel:

Het zogenaamde ‘slimme geld’ haalt zijn geld uit de markt. De blootstelling aan aandelen wordt massaal afgebouwd, ze verhogen hun cash posities en ze kopen bescherming tegen een forse daling van de indices.

Sinds de piek verloor de Dow Jones al meer dan 2.000 punten. Alle winst sinds eind 2013 werd op enkele weken tijd weggeveegd. Margin debt staat met 2,87 % van het bpp op het hoogste punt ooit, zelfs 0,09 % meer dan tijdens de dotcom-bubbel (een van de grootste bubbels uit de financiële geschiedenis). Begin augustus stond het cash niveau van beleggingsfondsen op het laagste niveau uit de geschiedenis, een belangrijke contra-indicator. En ga zo maar verder.

De elite vlucht niet alleen uit de aandelenmarkt

Daarnaast valt het ook op dat de elite al voorziet in een vluchtroute voor het geval de armere van de bevolking zich helemaal tegen de elite keren. Op het economisch forum in Davos werd al duidelijk dat de elite steeds meer afgelegen gebieden kopen met een eigen landingsbaan. Of ze kopen landbouwgebied op afgelegen plaatsen. Nieuw –Zeeland zou een populaire bestemming zijn, net als de Fiji eilanden. De elite maakt zich klaar voor grote chaos. Er kan dus nog meer onheil verwacht worden. De komende maanden zullen dan ook doorslaggevend worden, aldus Zerohedge.

Dek u in tegen chaos – koop goud.