De Democratische senator Elizabeth Warren heeft de Federal Reserve in een brief opgeroepen om Wells Fargo op te breken. De Amerikaanse bank heeft reeds jaren te kampen met een stroom aan schandalen.

Warren drong er bij de Federal Reserve op aan de status van Wells Fargo als financial holding company in te trekken. Hiernaast zou de centrale bank het bedrijf moeten verplichten om zijn traditionele bankactiviteiten te scheiden van de niet-bancaire activiteiten. In de praktijk komt dit erop neer dat één van de grootste Amerikaanse kredietverstrekkers wordt opgebroken.

Een quote uit de brief van Warren:

Elke extra dag is een dag dat miljoenen klanten het risico lopen op extra nalatigheid en opzettelijke fraude.

Wells Fargo reageert

Wells Fargo reageerde niet rechtstreeks op de brief van Warren, maar gaf wel een verklaring uit. In deze verklaring werden de verschillende hindernissen op het gebied van regelgeving, die het de afgelopen jaren heeft genomen, benadrukt. Hiernaast werden de verschillende mijlpalen opgesomd die Wells Fargo heeft bereikt sinds het onder vuur kwam te liggen door de verschillende schandalen.

Warren stuurde een aparte brief naar de raad van bestuur van Wells Fargo waarin ze CEO Charlie Scharf met de grond gelijk maakte. Ze riep de leden van de raad van bestuur op om ervoor te zorgen dat leidinggevenden verantwoordelijk zijn voor hun daden.

De oproep van Warren is niet de eerste keer dat progressieven er bij de toezichthouders op aandringen om de bank op te breken. Maxine Waters, Democratisch Congreslid, riep in 2016 reeds op tot het opbreken van de bank nadat het schandaal met de miljoenen neprekeningen bekend raakte.

Wells Fargo stelt:

We zijn vandaag een compleet andere bank dan 5 jaar geleden, omdat we aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt.

Bron: CNN

Foto: iStock

Reacties