Elon Musk heeft op maandag zijn meest directe dreigement tot nu toe geuit om weg te stappen van zijn aankoop van Twitter. Musk beschuldigde het sociale mediabedrijf openlijk van het schenden van de overnameovereenkomst doordat het de gevraagde gegevens over de spam en nepaccounts niet heeft gegeven.

Musk heeft geëist dat Twitter informatie geeft over zijn testmethodes om zijn beweringen te staven dat bots en nepaccounts minder dan 5% van het actieve gebruikersbestand van het platform uitmaken. Hij heeft ook opgeroepen om zijn eigen onafhankelijke beoordeling te doen op basis van Twitter-gegevens.

Volgens Musk is het aantal spamaccounts op Twitter immers veel meer. Mogelijk zou 90% van het totale aantal accounts, spamaccounts zijn. Musk heeft eerder gezegd dat de overname niet kan doorgaan totdat het bedrijf echt bewijs heeft geleverd over het aantal.

Lagere prijs

Sommige analisten op Wall Street hebben gezegd dat deze tegenwerking een geval van kopersberouw kan zijn. Hiernaast zou het mogelijk een poging zijn om Twitter onder druk te zetten om een lagere prijs te bedingen voor de deal van $44 miljard.

Vanaf het begin zijn er immers vragen geweest over hoe Musk de overname zou financieren. Aandelen van sociale mediabedrijven hebben de voorbije weken ook klappen gekregen te midden van bredere onrust op de aandelenmarkten.

Het aandeel van Twitter daalde op maandag opnieuw stevig maar maakte een deel van deze verliezen weer goed. Zelfs voor deze laatste ontwikkeling noteerde het aandeel van Twitter onder de $40. Dit is een heel stuk onder het overnamebod van $54,20 per aandeel van Musk. Dit duidt op veel scepsis bij beleggers over de vraag of de deal al dan niet zal doorgaan.

Bron: CNN
Foto: iStock