De beursindexen in Vietnam zijn dit jaar meer dan 10 procent gedaald en volgens één fondsbeheerder maakt dit dat Vietnamese aandelen interessant kunnen zijn. De VN Index is reeds met 14 procent gezakt en volgt de wereldwijde trend op de markten. Toch is de groei in Vietnam bijzonder sterk en dus zijn de waarderingen aantrekkelijk.

Beleggers en investeerders kijken altijd maar naar China, de Verenigde Staten van Amerika en Europa maar ook elders ter wereld zijn er kansen op de aandelenmarkten. Volgens Thao Ngo, fondsbeheerder bij Dragon Capital, wordt het tijd dat beleggers ook eens naar Vietnam kijken gezien de huidige economische ontwikkelingen en waarderingen op de beurzen.

Net zoals de beursindexen in Europa en de Verenigde Staten, hebben de aandelen in Vietnam ook rake klappen gekregen door de hoge wereldwijde inflatie, de oorlog in Oekraïne en noem maar op. Toch is het volgens Ngo momenteel favorabel om Vietnamese aandelen onder de loep te nemen. Hij beweert dat de waaderingen er goedkoop zijn en de vooruitzichten positief.

Vooruitzichten

Vooral de bankensector heeft nog veel potentieel om te groeien gezien meer dan de helft van de Vietnamezen ‘onderbezet’ zijn in het bankwezen. Daarenboven staan aandelen van bedrijven die actief zijn in de detailhandel een goede tijd te wachten omdat de vraag naar goederen en diensten sterk zal herstellen door de post-pandemische opgekropte vraag.

Our investment strategy is to deliver long-term growth for investors. We have been focused on the three key theme[s] at the moment: Firstly is the urbanization, middle class formation and also strong domestic consumption.

De Vietnamese economie is één van de sterkst groeiende economie van de afgelopen jaren. Bij Dragon Capital verwachten ze dat deze trend zal verderzetten, vooral als de Chinese economie opnieuw volledig operationeel is na het versoepelen van hun coronamaatregelen.

Bronnen: Eustance Huang – CNBC

Foto: NGUYEN THANH HAI – Pixabay

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!