Woensdag was een lucratieve dag voor Tesla CEO Elon Musk. Hij besloot om 22 miljoen aandelen te verkopen ter waarde van 3,6 miljard dollar. Daarmee breekt hij zijn belofte die hij op 28 april maakte, toen zei hij namelijk dat hij niet meer van plan was aandelen te verkopen. Het aandeel van de autobouwer is op vijf dagen tijd bijna 9 procent gedaald.

Het is niet de beursweek voor Tesla. Het aandeel is sterk in waarde gedaald en daar heeft niet alleen het beurssentiment mee te maken. Uit gegevens blijkt dat CEO Elon Musk tussen maandag en woensdag 22 miljoen aandelen heeft verkocht ter waarde van 3,6 miljard dollar. Dit duwde het aandeel deze week bijna 9 procent lager.

Beleggers en investeerders voelen zich een beetje verraden omdat Musk op 28 april had getweet dat hij niet meer van plan was om aandelen van Tesla te verkopen. Toen deed hij dat om kapitaal vrij te maken om de overnamedeal van Twitter te kunnen financieren. Waarom hij nu nog eens een groot deel heeft verkocht, is nog onduidelijk.

Daling

Volgens financieel onderzoeksbureau VerityData heeft Musk dit jaar tot nu toe 94.202.321 aandelen verkocht tegen een gemiddelde prijs van 243,46 dollar per aandeel voor een opbrengst vóór belastingen van ongeveer 22,93 miljard dollar.

Het zou best kunnen dat hij vreest dat het aandeel nog dieper gaat zakken gezien de trend en dat hij zijn winsten niet wil laten verdampen. Maar vermoedelijk heeft het iets te maken met de overname van Twitter. Door de daling van het aandeel, is Musk ook niet langer de rijkste persoon op aarde. Die titel is nu weggelegd voor Bernard Arnault van luxehuis LVMH.

Bronnen: Lora Kolodny – CNBC

Foto: NVIDIA – FlickrCC BY-ND-NC 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>