Tijdens de aandeelhoudersvergadering van Tesla zei CEO Elon Musk dat de inflatie op zijn piek zit en er ons een milde recessie van 18 maanden te wachten staat. Daarenboven lichtte hij ook een tipje van de sluier over hun toekomstplannen. Tesla wil namelijk jaarlijks 20 miljoen voertuigen produceren tegen 2030, zeer ambitieus waarvoor meer fabrieken nodig zullen zijn.

Komt er een recessie of niet? Of zitten we al in een recessie? Een duidelijk antwoord is er niet, maar dat houdt velen niet tegen om er uitspraken over te doen. Ook Tesla CEO Elon Musk werd gevraagd naar zijn mening of kijk op de hele situatie. Tijdens de aandeelhoudersvergadering van Tesla zei hij dat de inflatie aan het pieken zou zijn en dat er ons een milde recessie te wachten staat, die overigens 18 maanden zal duren.

We do get a fair bit of insight into where prices of things are going over time because when you’re making millions of cars, you have to purchase commodities many months in advance of when they’re needed.

Gezien Tesla veel grondstoffen koopt voor de productie van hun voertuigen, hebben ze een goed idee van hoe de macroeconomische situatie evolueert. Vooral de oorlog in Oekraïne en de coronabesmettingen in China hadden een grote invloed op de productie van hun voertuigen.

Toekomst

Elon Musk werd ook de vraag gesteld wat Tesla van plan is met hun kapitaal. Hij zei voornamelijk dat de kapitaaluitgaven en uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling zo snel mogelijk verhoogd zullen worden. Hij voegde eraan toe dat een soort inkoop van eigen aandelen mogelijk is, afhankelijk van hoe Tesla’s toekomstige cashflow eruit ziet.

Tesla wil hun productieniveau’s ook fors opkrikken tegen 2030, tegen dan willen ze 20 miljoen voertuigen per jaar produceren. Nu kunnen ze 3 miljoen voertuigen per jaar produceren dankzij hun fabrieken in Shanghai, Fremont, California, Austin, Texas en Berlijn. Over de Cybertruck moest hij de aandeelhouders teleurstellen. Normaal zou dit model in productie gaan midden 2023, maar de prijs en de technische specificaties zullen anders zijn.

Bronnen: Lora Kolodny – CNBC

Foto: NVIDIA – FlickrCC BY-ND-NC 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>