Beursgoeroe Warren Buffett zei een tijdje geleden dat hij niet veel investeert omdat er maar weinig aantrekkelijke aandelen zijn die aan een interessante prijs gewaardeerd staan. Apple is daarop een uitzondering. Maar er zijn nog 6 andere, minder bekende, bedrijven waar Berkshire Hathaway momenteel aandelen van koopt.

Volgens de gegevens van Berkshire Hathaway, kochten Warren Buffett en Co slechts bij 1 nieuw bedrijf aandelen. De andere 6 posities werden fors, of lichtjes uitgebreid.

Nieuw bedrijf bij Berkshire Hathaway

Liberty Latin America Ltd (Nasdaq: LILA)

Liberty Latin America is een telecombedrijf dat internet, telefonie en mobiele diensten aanbiedt in 18 Latijns-Amerikaanse landen en de Caraïben. Het beheert ook een glasvezelnetwerk dat zo’n 40 markten met elkaar verbindt. 5 jaar geleden noteerde de beurskoers rond $50. Sinds eind vorig jaar bodemt de koers rond $20 per aandeel.

Berkshire Hathaway kocht zo’n 4 miljoen aandelen voor $86 miljoen.

Ontdek hier nog 3 bedrijven die Buffett zou kunnen kopen

Berkshire Hathaway verhoogde posities bij …

Teva Pharmaceutical Industries

In het 4e kwartaal 2017 investeerde Berkshire Hathaway voor de eerste keer in Teva Pharmaceutical. Teva is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van generische geneesmiddelen. Eind vorig jaar daalde de koers nog van $30 naar $10. Nu staat Teva terug rond $20, wat nog steeds ver onder de topkoers van $70 ligt.

Berkshire Hathaway kocht 40,5 miljoen extra aandelen, goed voor een belegging van bijna $7 miljard en verhoogde daarmee zijn positie met 115%.

Monsanto

Monsanto is een Amerikaanse multinational die momenteel wordt overgenomen door het Duitse Bayer. Het produceert producten voor de landbouw en is ook marktleider van genetisch gemodificeerde zaden en van de herbicide glyfosaat, die het op de markt brengt onder de naam ‘Roundup’. Monsanto ligt vaak onder vuur voor zijn genetische gemodificeerde zaden. Maar dat weerhoudt Buffett en Bayer er niet van om te investeren.

Berkshire Hathaway kocht bijna 19 miljoen extra aandelen, voor $2,2 miljard. Dit is een stijging van 63%.

Apple

Apple is een van de favoriete aandelen van Berkshire Hathaway. In 2 jaar tijd groeide het bedrijf uit Cupertino uit tot de grootste positie binnen de portefeuille van Berkshire Hathaway. En het ziet er niet direct naar uit dat Buffett en Co stoppen met aandelen Apple te kopen. Zo zei Buffett: “I like Apple stock so much ‘I’d love to own 100 percent’ of it.”

Banken en een luchtvaartmaatschappij

Naast bovenstaande aandelen, verhoogde Berkshire Hathaway zijn participatie bij US Bancorp (+$4,5 miljard of +5%), Bank of New York Mellon (+$3,2 miljard of +3%) en Delta Air Lines (+$2,9 miljard of +1%).

Foto Credit: Flickr/Fortune Live Media

Top-7 aandelen voor 2019

Wat is er beter dan goede bedrijven kopen op de beurs? Goede bedrijven kopen wanneer ze afgestraft zijn. In deze gids geven we je 7 aandelen mee die de afgelopen maanden serieus afgestraft werden. Het zijn aandelen met aantrekkelijke eigenschappen en veel herstelpotentieel.

Veel succes met deze 7 afgestrafte aandelen!