Wall Street kende een fantastische beursmaand juni. De Dow Jones index kende zelfs haar beste beursmaand sinds het jaar 1938. De S&P 500 index kende haar beste eerste 6 maanden van het beursjaar in meer dan 20 jaar tijd. Ondanks dit geweldige nieuws, blijft de ‘gewone’ belegger pessimistisch gestemd.

Bij een groot deel van de beleggers zal wellicht de term ‘AAII Bulls and AAII Bears’ niet bekend voorkomen. Dit is een wekelijkse sentiment enquête die gehouden wordt door American Association of Individual Investors (AAII). Elke belegger die lid is van dit platform, mag zijn mening geven over de aandelenmarkten. Elke week wordt de volgende simpele vraag gesteld: ben je Bullish, Bearish of neutraal gestemd over de aandelenmarkten?

Beleggers hoeven niet te vrezen voor het huidige pessimisme

En opvallend genoeg zijn de ‘beren’ al 7 weken op rij in het voordeel. En dat is toch wel zeldzaam, want tijdens de afgelopen 7 weken wisten de aandelenmarkten juist fors in waarde te stijgen. Toch lijkt het overgrote deel van de beleggers hier niet van onder de indruk te zijn.

Uit onderzoek van Bull Markets Co blijkt echter dat we niet hoeven te vrezen voor dit zeldzame pessimisme onder beleggers. Zo is op de bovenstaande tabel te zien dat de S&P 500 index in 88% van de gevallen 3 maanden later hoger stond indien de beren minstens zeven weken lang in het voordeel waren ten opzichte van de stieren. Daarbij bedraagt de gemiddelde stijging na 3 maanden 4,37%. De enige twee keer dat Wall Street 3 maanden later lager stond, was toen de aandelenmarkten al gevangen zaten in een Bear Market.

En daar is vandaag de dag nog geen sprake van.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.