Sinds het uitbreken van de coronapandemie en de massale stimulus in de Verenigde Staten, zijn aandelen ontzettend hard gestegen. De lage rentes, het opkoopprogramma en het bijdrukken van dollars hebben gezorgd voor nieuwe recordniveau’s van de Amerikaanse beursindexen. Cathie Wood, bekend van Ark Invest, ziet verschillende bubbels, maar niet in tech.

Er zijn bubbels op de aandelenmarkten, daar gaat bijna iedereen mee akkoord gezien de waarderingen op de markten. Ook Ark Invest-ster Cathie Wood is van mening dat we me flinke bubbels zitten op de beurzen, maar ze benadrukte dat de technologiesector ‘safe’ zit. Met andere woorden, volgens Wood zouden er geen bubbels zijn bij technologieaandelen.

Ook bij ‘stay at home’-aandelen is er volgens haar geen sprake meer van overwaarderingen, in tegenstelling zelfs. Wood heeft gebruik gemaakt van de dip om aandelen van bv. Zoom en Peleton in te slaan. Deze aandelen gingen ‘dankzij’ de coronapandemie tien keer hoger . Maar na enige tijd, vooral door de vaccins, verloren deze aandelen een flink pak van hun waarde.

Waarderingen

Wood zei dat de financiële prestaties die deze bedrijven hebben gehaald, het bewijs zijn dat deze aandelen nog steeds relevant zijn in een wereld waar mensen weer naar buiten gaan, maar sommige van de gewoonten behouden die ze tijdens de pandemie hebben opgepikt.

The coronavirus crisis permanently changed the way the world works, catapulting consumers and businesses into the digital age much faster and deeper than otherwise would have been the case.

Waar de bubbels echt zitten volgens Wood, is bij indexfondsen. Deze fondsen worden beschouwd als ‘veilig’ omdat beleggers dan kunnen investeren in een korf aandelen van de grootste bedrijven in de Verenigde Staten. De prijzen voor S&P 500-fondsen noteren aan recordkoersen. Wood beweert dat de waarderingen van ‘stay at home’-aandelen hun reële waarde benaderen terwijl de waarderingen van fonsen beginnen te zweven.

Bronnen: Nicolás Rivero – Quartz

Foto: yancfei – PxHere

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>