Tijdens de afgelopen weken wisten de waarde-aandelen in positieve zin te verrassen. Voor het eerst sinds lange tijd wisten de waarde-aandelen gedurende een langere periode beter te presteren dan de groeiaandelen. En deze ‘outperformance’ heeft geleid tot een hernieuwde interesse in waarde-aandelen.

Simpel gezegd kunnen we aandelen onderverdelen in twee categorieën: waarde-aandelen en groeiaandelen. Over het algemeen worden groeiaandelen geconfronteerd met hoge waarderingen. Dat is ook niet vreemd, want beleggers verwachten dat deze beursgenoteerde bedrijven in de toekomst veel winst zullen gaan maken. En daarom zijn beleggers bereid om nu meer geld neer te leggen voor een dergelijk groeiaandeel.

Waarde-aandelen zijn over het algemeen aandelen van beursgenoteerde bedrijven die te maken hebben met een relatief lage waardering. Dit zijn over het algemeen stabiele bedrijven die beleggers trakteren met vaak een royaal dividend. Deze aandelen zou je moeiteloos voor jaren in de portefeuille kunnen stoppen.

Waarde-aandelen beschikken over voldoende potentieel

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is te zien dat de waarde-aandelen ETF (Russell 1000 Value) al sinds het jaar 2007 structureel minder goed presteert dan de groeiaandelen ETF (Russell 1000 Growth). En daardoor is deze ratio op het laagste niveau sinds het jaar 2000 terecht gekomen. Dat vormde destijds het startsein voor een ‘outperformance’ bij de waarde-aandelen die uiteindelijk ruim 7 jaar lang wist aan te houden.

Tevens is op de grafiek te zien dat er onlangs een dubbele bodem is neergezet. Ook hierin zijn er duidelijke gelijkenissen te trekken met het jaar 2000. Gezien deze grafiek lijken dus alle ingrediënten aanwezig te zijn voor een nieuwe outperformance bij de waarde-aandelen.

Breekt er een nieuw tijdperk voor waarde-aandelen aan?

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis