Ray Dalio, miljardair en hedgefondsmanager, heeft er geen goed gevoel bij. Hij wist de financiële crisis van 2008 te voorspellen en verwacht dat de Amerikaanse economie nog jarenlang last zal ondervinden van de coronapandemie. Maar onlangs zei hij dat de situatie er toch erger uitziet dan men denkt, Dalio voorspelt namelijk een nieuwe economische ramp.

Staat er ons een nieuwe economische ramp te wachten? Volgens miljardair en hedgefondsmanager Ray Dalio zou dit ongetwijfeld het geval zijn. De man die de financiële crisis van 2008 wist te voorspellen, is niet bepaald positief over de nabije toekomst. Je zou denken dat het te maken heeft met de coronapandemie, maar dat is het allerminst. Dalio ziet het conflict tussen de Verenigde Staten en China als grote boosdoener.

I think we’re at risk of a war with China. Largely due to misunderstandings.

Hij benadrukte dat zijn voorspellingen uiteraard niet altijd uitkomen, vermits hij in het verleden enkele keren de bal had misgeslagen. Maar hij zei wel dat economische rampen onvermijdelijk zijn en dat de geschiedenis zich altijd herhaalt. Mocht de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China niet zorgen voor een nieuwe economische ramp, dan zal er volgens hem heus wel iets anders zijn dat onze economie flink wat schade toebrengt.

Handelsoorlog

Dalio denkt toch dat de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China zal gaan escaleren tot een gebeurtenis die leidt toch economische miserie. Hij denkt dat de poging van de Verenigde Staten om China naar hun hand te zetten, een averechts effect zal hebben. Beide landen zijn al sinds 2018 in conflict met elkaar door voormalig president Trump.

Uit een onderzoek van Moody’s Analytics blijkt dat de handelsoorlog Amerikanen in het eerste jaar al minstens 300.000 banen heeft gekost. Vorig jaar ontdekte een onderzoek van de Federal Reserve of New York dat de handelsoorlog bedrijven 1,7 biljoen dollar aan marktkapitalisatie had gekost. De schade is dus behoorlijk en de handelsoorlog is niet eens intens.

Dalio raadt beleggers en investeerders daarom aan om zich voor te bereiden. Het is volgens hem belangrijk om een goed gediversifieerd portfolio te hebben met posities in zowel bitcoin (of andere cryptomunten) als goud. En gezien de hoge inflatie, is cash geen goede optie volgens hem. Daarom zijn inflatie-obligaties ook een goede keuze, aldus Dalio.

Bronnen: Jade Scipioni – CNBC

Foto: David Fitzgerald Web Summit – Flickr CC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>