Coinbase, een van ’s werelds grootste cryptobrokers, liet in een blogpost en tweet weten dat het bezig is met de integratie van Ethereum Classic. Daarop schoot de cryptomunt in korte tijd 25% hoger en gaat daarmee stevig in tegen de dalende trend van de meeste cryptomunten.

“We are pleased to announce our intention to add support for Ethereum Classic (ETC) to Coinbase in the coming months. We are announcing this both internally and to the public consistent with our process for adding new assets.”

Zo begint de blog van Coinbase van maandag 11 juni. Nadat de tweet van deze blog viraal ging  (meer dan 4.500 likes en 2.200 retweets) volgde de koers van Ethereum Classic.

In maart van dit jaar liet Coinbase al weten dat ze werk maken van een meer uitgebreid aanbod.

“The internal asset selection committee has been assessing assets using our Digital Asset Framework, but no assets have been recommended to the Coinbase executive team,”

Er werd toen vooral gewag gemaakt van ERC-20 tokens. Maar er kwam ook veel druk op Coinbase vanuit de sector om ook Ethereum Classic op te nemen. Ze waren het niet eens dat Coinbase wel Bitcoin Cash, een hard fork van Bitcoin, opnam in het aanbod maanden na de lancering terwijl Ethereum Classic als hard fork van Ethereum (dat ook op Coinbase noteert) niet wordt aangeboden.

Ethereum Classic ontstond in juli 2016 als een hard fork uit Ethereum.

Bron: CoinDesk

Foto Credit: Flickr

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)