Elon Musk is nooit verlegen om een publiciteitsstunt. Dat blijkt maar eens uit een nieuwe tweet die hij de wereld in stuurde naar aanleiding van de nieuwe Tesla Roadster. De Roadster is de eerste elektrische auto die Tesla in de markt zette. Musk wil het model nieuw leven in blazen, zelfs letterlijk. Zo zou er bij de nieuwe Roadster een “SpaceX option package” zijn.

De Roadster is het sportmodel waar het allemaal mee begon voor Tesla. Een make-over maakt de Roadster nu de snelste productieauto ter wereld. Analisten noemen het een echte game-changer. Het is volgens de topman de eerste productieauto die van 0 naar 100 km/u kan optrekken in minder dan 2 seconden.

De Roadster haalt ook een snelheid van 160 km/u sneller dan je kan zeggen ‘Dit is de nieuwe Tesla Roadster’, m.a.w. in 4,2 seconden. De nieuwe Tesla Roadster haalt een topsnelheid van 400 km/u. Deze snelheid bekomt de sportwagen in minder dan 9 seconden. Met een batterij van 250 kWh kan de Roadster een afstand afleggen van 1.000 kilometer.

SpaceX option package

Volgens een tweet van Elon Musk zal de nieuwe Roadster ook een optie krijgen voor een SpaceX pakket. Dit betekent dat er 10 kleine rocket thrusters rond de auto bevestigt worden. Deze kleine raketten zullen er voor zorgen dat de sportwagen nóg sneller accelereert, de topsnelheid verhoogt en dat hij beter kan remmen en bochten nemen.

Musk voegde er zelfs nog aan toe, dat de rakketten mogelijk de Tesla Roadster kan laten vliegen …

Grootheidswaanzin, Public Relations of waanzinnige realiteit. Met Elon Musk weet je maar nooit. Hij kan het ieder moment uit zijn hoed toveren.

Foto Credit: Wikimedia Commons