Ethereum-oprichter Joseph Lubin heeft de SEC beschuldigd van het belemmeren van innovatie in de crypto-industrie. Lubin beweert dat de SEC zonder waarschuwing Ether als een effect heeft geklasseerd, wat het landschap voor investeerders kan beïnvloeden.

Lubin bekritiseert SEC’s strategische handhaving

Consensys, onder leiding van Lubin, is een rechtszaak gestart tegen de SEC om duidelijkheid te verkrijgen. Volgens Lubin heeft de SEC strategische handhavingsacties ondernomen in plaats van open gesprekken te voeren.

Lubin zei:

Het lijkt erop dat de SEC Ether heeft hergeclassificeerd als een effect, zonder iemand te informeren dat dit het geval is. Ze voeren een strategische reeks handhavingsacties uit in plaats van open discussie en duidelijke regelgeving.

De zaak komt op een cruciaal moment, omdat de SEC binnenkort een beslissing zal nemen over de goedkeuring van Ether spot exchange-traded funds (ETF’s). Lubin denkt dat de SEC bang is voor de mogelijke kapitaalstromen naar Ethereum.

Hij waarschuwt dat de opkomst van gedecentraliseerde financiële diensten de traditionele banken kan bedreigen, wat de SEC mogelijk zorgen baart.

Lubin: Consensys moet winnen

De noodzaak voor Consensys om de zaak te winnen is cruciaal, omdat een positieve uitkomst tegen de SEC aanzienlijke gevolgen kan hebben voor de Amerikaanse crypto- en technologielandschap.

Lubin benadrukt dat de SEC’s beweringen over Coinbase en MetaMask als broker-dealers een gevaarlijk precedent scheppen. Hij vindt het idee dat een stuk software als broker-dealer fungeert belachelijk.

Lubin maakt zich zorgen over de mogelijkheid dat elke MetaMask-gebruiker zijn portemonnee als broker-dealer moet registreren, wat verontrustend zou zijn. Hij concludeert dat de acties van de effectenregulator de hele technologie-industrie in de VS kunnen beïnvloeden.

Bron: Cointelegraph
Foto: iStock