Weinig mensen in de blockchain sector hebben zoveel aanzien als Vitalik Buterin. De oprichter van Ethereum, de 2e grootste cryptomunt ter wereld, ontwikkelde het revolutionaire platform dat ICO’s mogelijk maakt. ICO’s zijn een belangrijk onderdeel van het Ethereum netwerk, maar vormen op dit moment een bubbel volgens Buterin.

ICO’s domineren het afgelopen jaar de opmars van de cryptomunten. ICO’s zijn een revolutionaire manier om geld op te halen voor open source projecten. Maar de huidige situatie is niet houdbaar, zegt Buterin. Volgens Buterin zullen veel projecten falen en gaan investeerders veel geld verliezen.

De oprichter van Ethereum onderschat het belang van ICO’s niet. Ze zijn zeker niet slecht en maken het mogelijk dat open source projecten gefinancierd kunnen worden. Maar de laatste tijd gaat men te ver, aldus Buterin.

Er zijn projecten die een cryptomunt op de markt brengen via een ICO, zonder dat het enig nut heeft. De uitgevers vaardigen hun cryptomunten alleen maar uit om hun product te verkopen en geld op te halen.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

De gouden raad van Vitalik Buterin

ICO’s zitten dan ook in een bubbel, zegt Butering, ook al omdat mensen het gevoel hebben dat het altijd zal blijven stijgen. Veel projecten halen geld op die via durfkapitaal niet aan geld zouden geraken. Bij bepaalde ICO’s is er geen logisch verband tussen de noodzaak om geld op te halen, het economische nut van het project en de mogelijkheid om geld op te halen.

De markt van ICO’s is nog jong, en mensen kunnen nog niet goed een onderscheid maken tussen projecten die op lange termijn waarde zullen creëren en projecten die zullen falen.

Buterin raadt beleggers dan ook aan dat ze zich goed informeren vooraleer ze investeren in een ICO. Je moet erin beleggen wanneer je gelooft in het project, niet omdat je verwacht dat de koers van de cryptomunt zal stijgen.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Bron: Investopedia