Met cryptomunten kan je echt stinkend rijk worden. Er lijkt werkelijk geen houden meer aan. Dag na dag stijgen cryptomunten naar stratosferische hoogtes. Het lijkt wel of er geen einde aan komt. Een van de sterkste stijgers is Ethereum.

Eind 2015 was de toen nog onbekende cryptomunt Ethereum minder dan 1 dollar waard. Nu staat de cryptomunt op punt de barrière van 100 dollar te slopen. Zo had een kleine belegging van €1.000 op 16 maanden tijd kunnen uitgroeien naar €100.000.

Begin 2016 steeg Ethereum al van 1 dollar naar 10 dollar op enkele maanden. Diegene die er vroeg bij waren, hadden dus al een mooie ‘10-bagger’ te pakken, zoals dat mooi in het Engels heet. Bij een 10-bagger stijgt het actief 1.000%. Maar er kwam nog meer mooi weer aan voor de believers.

Ethereum is zelfs geen echte cryptomunt

De munt Ether hoort eigenlijk bij het platform van Ethereum dat in tegenstelling tot Bitcoin vooral slimme contracten en applicaties aanbiedt. Je hebt Ethers nodig om deze te implementeren in het Ethereum netwerk. Beleggers ontdekken in 2017 het potentieel van blockchain zoals Bitcoin en Ethereum met deze grafiek tot gevolg …

Ethereum 100-bagger

Wie eind 2015 Ethereum had gekocht aan 1 dollar en was blijven zitten, staat nu op een winst van maar liefst 10.000%. Dit noemt men mooi gezegd een 100-bagger. Een kleine belegging van €10.000 had iemand op 16 maanden miljonair kunnen maken.

2017 is dan ook het jaar waarin cryptomunten evolueren van kleine spelers naar het grote toneel. En dat trekt geld aan. En wanneer de koersen exploderen, trekt dat meer dan alleen investeerders aan. Particuliere beleggers en grote investeerders storten zich op Bitcoin en de +800 altcoins omdat geld er geld maakt.

Volg alle nieuws over Bitcoin, blockchain, Ethereum, … via de Slim Beleggen Daily

Wanneer beleggers investeren omdat iets stijgt en niet om de onderliggende economische kracht, wordt het belangrijk om met het juiste advies de markt te betreden. Goede research is onontbeerlijk om niet met lege handen achter te blijven wanneer de rest zijn winsten telt op een strand in de Caraïben.

Laat je begeleiden door hét researchplatform van de lage landen via het Technologie Rapport van Slim Beleggen.

Bron: ValueWalk

Grafiek: CoinMarket