De Nederlandse centrale bank, de Nederlandsche Bank, heeft onlangs een artikel gepubliceerd waarin Petra Hielkema verklaart dat ze geen verbod zullen invoeren op digitale munten. De divisiedirecteur van de bank benadrukte wel dat consumenten op hun hoede moeten blijven vermits digitale munten niet geklasseerd worden als ‘echt geld’.

Positief nieuws voor de Nederlanders, hun centrale bank heeft beslist om geen verbod te leggen op de handel in digitale munten. Het mag dan niet dé grootste centrale bank ter wereld zijn, maar het kan zeker en vast tellen als een opluchting voor Nederlandse cryptoliefhebbers.

Petra Hielkema, divisiedirecteur bij de Nederlandsche Bank, is behoorlijk open minded inzake het hele gebeuren maar benadrukt dat digitale munten voorlopig nog niet kunnen fungeren als legitiem betaalmiddel vermits ze enkele karakteristieke eigenschappen ontbreken.

Als iets als geld behandeld wil worden, moet je ermee kunnen uitgeven, berekenen en sparen.

Dat komt volgens haar voornamelijk door de enorme volatiliteit van digitale munten. De waarde schommelt zodanig hard dat het vrijwel onmogelijk is voor consumenten en handelaars om het te gebruiken als geld in de reële economie, laat staan om geld opzij te zetten als spaarmiddel.

Technologie

Echter, ze voegde er aan toe dat ze onder de indruk zijn van de technologie achter crypto. De Nederlandsche Bank is aan het experimenteren met blockchain en heeft op dit moment vier prototypes uitgewerkt die op lange termijn toegepast kunnen worden in het huidige systeem.

Daarvoor is het momenteel nog wat te vroeg. De Nederlandsche Bank dient hiervoor meer onderzoek te voeren naar de implementatie en de gevolgen ervan in het betalingssysteem.

Nederland is één van de meest crypto vriendelijke landen, dat blijkt niet alleen uit de houding van hun centrale bank maar ook uit het aantal inwoners dat investeert in digitale munten. Een recent onderzoek wees uit dat meer dan een half miljoen Nederlanse huishoudens crypto bezitten.

Bronnen: Cryptoline News

Foto: Photo RNW – Flickr – CC BY-ND 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven