De Duitse beurs heeft het tijdens het afgelopen anderhalf jaar niet gemakkelijk gehad. De DAX index wist in januari 2018 een nieuwe recordkoers neer te zetten en sinds dat moment is alles snel bergafwaarts gegaan. Sinds de bodem van eind 2018 is er echter een nieuwe stijgende beweging van start gegaan. En een belangrijke grafiek wijst zelfs richting een nieuwe aanstaande beursrally.

Dat de Duitse beurs tijdens de afgelopen 18 maanden zo tegenvallend wist te presteren, is met name te wijten aan de Duitse autoaandelen. Als gevolg van de handelsoorlog werden deze aandelen door beleggers bij het grofvuil gezet. En aangezien de Duitse autoaandelen een sterk belang vormen binnen de Duitse index (DAX), is het niet verwonderlijk dat de Duitse beurs zelf ook geconfronteerd werd met een daling.

Breekt er een nieuwe beursrally aan voor de Duitse beurs?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Research, is te zien dat de Duitse beurs tijdens de afgelopen week opwaarts wist uit te breken. En volgens de technische analisten van Nautilus Research lijkt de beursbeweging van de afgelopen 18 maanden erg veel op de beursbeweging van de periode 2015-2016.

Mocht de correlatie met de periode 2015-2016 ook de komende tijd in stand blijven, dan kan dat goed nieuws betekenen voor de DAX index. In dat geval zou de Duitse beurs namelijk de komende maanden flink in waarde kunnen gaan stijgen.