Met een meerderheid van stemmen heeft het Europees Parlement een overeenkomst bereikt om een nauwere regelgeving voor cryptomunten af te dwingen. Dat wilt zeggen dat crypto in de Europese Unie minder vrij spel gaat krijgen en meer nauwlettend in de gaten gaat worden gehouden. Het gebruik van crypto zal dan ook aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen.

De overeenkomst met de Europese Raad in december 2017, die een strengere regulering van cryptomunten voorstelt om misbruik bij witwassen en financiering van terrorisme te voorkomen, heeft steun gevonden bij leden in het Europees Parlement tijdens een stemming vorige week.

Anonimiteit

Het voornaamste struikelblok inzake crypto, althans voor de Europese Unie, is de anonimiteit en de daarmee gepaard gaande criminaliteit. De overeenkomst moet werk maken van dit heikel punt en de anonimiteit aanpakken waardoor criminelen alsnog geïdentificeerd kunnen worden.

Krišjānis Kariņš, lid van het Europees Parlement, zei dat het gedrag van criminelen niet veranderd is. Hij voegde er aan toe dat de Europese Unie zijn burgers en de financiële sector moet beschermen door toegang te krijgen tot de informatie over mensen die misbruik maken van cryptomunten om geld wit te wassen en bijvoorbeeld terrorisme te steunen in alle anonimiteit.

Om dit te kunnen bestrijden, moeten handelsplatformen en serviceproviders worden geregistreerd. Er zullen ook ‘due diligence’-controles moeten worden gehouden om klanten te verifiëren en identificeren. Ook de financiële instellingen zullen een belangrijke rol krijgen om het probleem aan te pakken door transacties van hun klanten te controleren.

With this new legislation, we introduce tougher measures, widening the duty of financial entities to undertake customer due diligence.

Nederlands politicus Judith Sargentini beweerde dat er al miljarden euro’s verloren zijn gegaan door het witwassen van geld, financiering van terrorisme, belastingontduiking en -ontwijking. Dat geld had naar scholen, ziekenhuizen en infrastructuur in de Europese Unie kunnen gaan in de plaats.

Bronnen: CCN

Foto: Pixel2013 – Pixabay

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven