Een ongezien kwartaalrapport voor de grootste bank van Europa. HSBC wist tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een winststijging te behalen van 31 procent. Met 6,2 miljard dollar winst tijdens de eerste drie maanden van dit jaar, is de sprong groot komende van 4,75 miljard dollar tijdens het laatste kwartaal van vorig jaar.

6,2 miljard dollar winst tot nu toe dit jaar, het jaar kon slechter zijn begonnen voor HSBC. Op het einde van vorig jaar wisten ze ook al 4,75 miljard dollar winst te genereren. De stijging tijdens het eerste kwartaal van dit jaar komt onverwacht gezien de zorgen over de wereldeconomie en de Europese economie. Analisten hadden een stijging tot 5,4 miljard dollar in gedachten.

Opkomende markten, vooral Azië

De omzet ging er natuurlijk ook op vooruit, een stijging van 5,24 procent van 13,71 miljard dollar naar 14,43 miljard dollar. Beleggers en investeerders smaken het positieve nieuws alvast. Het aandeel van HSBC dat op de beurs in Hong Kong noteert, wist eerdere verliezen om te buigen en de handelsdag af te sluiten aan 2,2 procent. Het jaarrendement tot nu toe ligt rond de 5 procent in Hong Kong.

Het aandeel dat in Londen noteert, boert minder goed dan in Hong Kong. Daar zit HSBC met een jaarrendement (tot nu toe) van 3,22 procent in de min. De bedrijfsresultaten zullen daar de komende weken normaal gezien wel verandering in brengen maar het blijft opletten omwille van de brexit.

CEO John Flint is tevreden met het resultaat en schrijft het ‘succes’ toe aan de verbeteringen van de sterke omzetgroei in het retailbank- en vermogensbeheer en commerciële bankactiviteiten. Het grootste deel van hun omzet halen ze door hun activiteiten in China, Japan en Zuid-Korea.

Ze doen het behoorlijk goed in hun segment, andere banken zoals Barclays en Bank of Schotland rapporteerden namelijk dalingen voor hun eerste kwartaal. Alleen Standard Chartered, dat zich voornamelijk focust op de opkomende landen, wist een kwartaalwinst van 10 procent te rapporteren.

Bronnen: CNBC

Foto: Hakan Dahlström – Flickr – CC BY 2.0

Zo verdien je geld met beleggen in ALLE markten

Bij een dalende markt moet je je geld beschermen. In een stijgende markt moet je zorgen dat je de trein naar boven niet mist, en in een zijwaartse markt moet je je strategie aanpassen en heel actief gaan beleggen (hoog verkopen, laag kopen). In dit gratis e-boek leggen we uit hoe je moet beleggen >>