Vreemd maar waar, Europese aandelen beleven hun beste kwartaal sinds maart 2015. De Euro Stoxx 600 noteert momenteel 12,59 procent hoger sinds begin april. Deze koersbeweging wordt voornamelijk ondersteund door het sterke fiscale stimuleringsbeleid van de Europese Centrale Bank en de inspanningen van de grootste economieën van Europa. Ook in de Verenigde Staten van Amerika ziet het kwartaal er bijzonder goed uit.

De Euro Stoxx 600 noteert 12,59 procent hoger dan begin april. Qua gevoel lijkt het niet te kloppen maar de grafieken liegen niet. In volle coronacrisis lijkt het onwerkelijk dat beleggers toch massaal aandelen kopen. Toch gebeurt het en dat heeft te maken met de inspanningen van Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Europese Centrale Bank.

Maar langs de andere kant, de index noteert wel 13,35 procent lager dan dezelfde periode exact een jaar geleden en bevond zich in het eerste kwartaal in correctiemodus. Het is dus niet alleen maar rozengeur en maneschijn, wat logisch is gezien COVID-19 veel schade aanricht.

Toch een sterke prestatie voor Q2 maar de S&P 500 doet het beter met een stijging van 19,95 procent. Deze index noteert overigens ‘maar’ 4 procent lager dan exact een jaar geleden. In de Verenigde Staten is het herstel op de aandelenmarkten dus nog een tikkeltje beter.

Opwaarts potentieel

Scott Thiel, strateeg bij BlackRock, is positief over Europese aandelen en heeft zijn vooruitzichten geüpgraded van ‘underweight’ naar ‘overweight’. Hij verwacht een mooie verrassing op de Europese aandelenmarkten dankzij de monetaire en fiscale maatregelen.

What is happening in Germany, the EU Recovery Fund, the ECB’s action, all those things have been very powerful, plus when we look at activity restarting again, we see a region that has dealt with the virus.

De strateeg raadt beleggers en investeerders in Amerikaanse aandelen aan om hun posities af te bouwen en zich te focussen op de Europese aandelenmarkten gezien hij verwacht dat deze aandelen een inhaalbeweging zullen maken de komende weken en maanden.

Bronnen: CNBC

Foto: Piqsels

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>