De graadmeter voor de Europese aandelen, de Stoxx 600 index, wist in tegenstelling tot Wall Street afgelopen week in het groen te sluiten. Deze stijging was hoofdzakelijk te danken aan de zwakkere euro. Toch beweegt deze index nog steeds ruim 8 procent onder het hoogtepunt die bereikt werd aan het einde van januari.

De strategie van ‘Buy the Dip’ is dit jaar nog niet echt winstgevend geweest. De afgelopen jaren heerste er een sfeer onder de beleggers die rechtvaardigde dat elke correctie aangegrepen moest worden om nieuwe aandelen aan de portefeuille toe te voegen. Toch lijken steeds minder beleggers nog overtuigd te zijn van die strategie.

Europese aandelen kunnen gaan verrassen

Als het verleden zich gaat herhalen, dan kan dit wellicht een interessant moment zijn om terug Europese aandelen aan de portefeuille toe te voegen. Dat blijkt in ieder geval uit het onderzoek dat Bloomberg heeft verricht. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, te zien dat de Stoxx 600 index meermaals een stevige bodem wist neer te zetten toen de koers-winstverhouding onder de 14 dook.

Staat er deze keer opnieuw een stevige bodem?