Europese aandelen hebben tijdens de afgelopen jaren structureel een minder goede prestatie afgeleverd dan hun Amerikaanse vrienden. Uiteraard zijn er wel individuele Europese aandelen die beter hebben gepresteerd, maar in dit geval hebben we het over het gemiddelde Europese aandeel. Nog nooit eerder waren Europese aandelen in vergelijking met Amerikaanse aandelen zo goedkoop.

The Wall Street Journal heeft onlangs een uitgebreid artikel geschreven over de ‘underperformance’ van Europese aandelen. De Amerikaanse krant concludeert dat Europese aandelen in vergelijking met Amerikaanse aandelen deze Bull Market in het vergeethoekje zijn beland. In de periode 2003-2007 wisten Europese aandelen juist structureel beter te presteren dan Wall Street, maar dat beeld is tijdens de afgelopen jaren drastisch veranderd.

Europese aandelen blijven beter overeind in tijden van beurstegenspoed

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Wall Street Journal – The Daily Shot, is de tegenvallende prestatie van de Europese aandelen in beeld gebracht. Nog nooit in de geschiedenis presteerden Europese aandelen dusdanig slecht in vergelijking met Amerikaanse aandelen.

Overigens is het wel zo dat Europese aandelen ten opzichte van Amerikaanse aandelen vaak weten te ‘outperformen’ in tijden van beurstegenspoed. Over het algemeen bestaat de Amerikaanse markt namelijk meer uit ‘groeiaandelen’ terwijl de Europese markt voor een groot deel bestaat uit ‘waarde-aandelen’. En die laatste categorie aandelen weet vaak beter staande te blijven in tijden van dalende beurskoersen.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS