Het monetaire beleid van de Europese centrale bank is een doorn in het oog voor de Europese banken. De lage rente zorgt er immers voor dat hun winstgevendheid onder druk komt te staan. Tevens weten de banken regelmatig negatief in het nieuws te verschijnen. Steeds meer beleggers keren daarom de bankensector de rug toe.

Afgelopen week kwam ING negatief in het nieuws. Opnieuw dook de naam ING op in een witwasschandaal. En dat terwijl Deutsche Bank de Nederlandse bank meermaals had gewaarschuwd voor de ongebruikelijke transacties die afkomstig waren van Russisch miljardair Roman Abramovitsj. ING werd als gevolg van deze bekendmaking op de beurs van Amsterdam getrakteerd op een forse koersdaling.

Beleggers laten de Europese bankensector links liggen

Inmiddels is het een opeenstapeling van problemen wat er voor zorgt dat de bankensector voor de meeste beleggers oninteressant is voor een belegging. De kans is immers groot dat de rente in Europa nog jarenlang laag zal blijven. Zo liet ECB-president Lagarde onlangs nog weten dat een lage rente langdurig nodig is om een economisch herstel te bewerkstelligen.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat de Euro Stoxx Bank Index tijdens de afgelopen handelsweek wist te dalen naar een nieuw dieptepunt. Met andere woorden staat de Europese bankensector er vandaag de dag slechter voor dan ten tijde van de bankencrisis het geval was.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis