De Europese banken zitten op dit moment zonder twijfel in de hoek waar de klappen vallen. Tijdens de afgelopen maanden namen beleggers massaal afstand van de bankensector. Economen vrezen voor een stroom aan faillissementen. Banken kunnen hier last van krijgen, omdat zij tal van leningen hebben uitstaan. En mogelijk zullen ze daar op moeten afboeken.

Als we de kenners mogen geloven staan banken er vandaag de dag veel beter voor dan net voor de uitbraak van de financiële crisis het geval was. Juist door die crisis zijn de kapitaaleisen strenger geworden. Met als gevolg dat de banken nu over meer ‘buffers’ beschikken om financiële klappen mee op te vangen.

Beleggers dumpen massaal Europese bankaandelen

Beleggers trekken deze stelling echter in twijfel. De bankensector is namelijk een van de slechtst presterende sectoren van dit jaar. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat de Euro Bank Index naar het laagste niveau ooit is gedaald. Met andere woorden waren Europese bankaandelen nog nooit zo goedkoop.

De komende maanden zal moeten blijken hoe sterk de Europese banken zijn. Er zijn namelijk ook genoeg banken op te noemen die al vóór de coronacrisis in de problemen zaten. Denk bijvoorbeeld maar aan Deutsche Bank. Voor die banken kan de coronacrisis het laatste zetje voor omvallen zijn. En het is nog maar de vraag of de centrale banken en de overheden dat kunnen voorkomen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis