Tijdens de afgelopen weken zijn de handelsspanningen tussen de Amerikanen en de Chinezen verder opgelopen. Over en weer zijn er diverse importtarieven opgelegd. Terwijl een handelsakkoord enkele weken geleden nog dichtbij was, lijkt een dergelijk akkoord nu van de baan te zijn. En mogelijk kunnen Europese bedrijven profiteren van de handelsvete tussen de VS en China.

Donald Trump en Xi Jinping denken te verschillend over het handelsakkoord dat er zou moeten komen tussen beide grootmachten. Dat blijkt tenminste uit tal van analyses die er gedaan zijn. Trump eist onder andere dat de Chinese wet- en regelgeving wordt aangepast op het gebied van intellectuele eigendommen. Xi Jinping wil echter niet zo ver gaan. En mede daarom heeft Trump de stekker uit de handelsonderhandelingen getrokken.

Europese bedrijven kunnen mogelijk de plek van de Chinezen innemen

Mogelijk kan de handelsstrijd tussen de Amerikanen en de Chinezen goed nieuws betekenen voor sommige Europese bedrijven. Zo zijn op de bovenstaande staafgrafiek de sectoren afgebeeld waarin Europese bedrijven excelleren. Zo is bijvoorbeeld te zien dat Europese bedrijven goed zijn op het gebied van industrie. En dit is een gigantische markt in de VS, want Amerikaanse bedrijven importeren op dit moment voor ruim 50 miljard dollar aan industriële goederen uit China. En Europese bedrijven kunnen mogelijk dus (deels) de plek van de Chinezen gaan innemen op deze importmarkt.

Mogelijk levert deze handelsoorlog dus niet alleen maar verliezers op.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.