Op dit moment zijn er maar weinig bedrijven te vinden die een beursnotering aanvragen. De onzekerheid zorgt er voor dat diverse bedrijven hun geplande beursgangen uitstellen. Dit is simpelweg niet het moment om een goede beursprijs voor het bedrijf te krijgen.

Tijdens de afgelopen handelsweken wisten de meeste beurzen goede zaken te doen. De aandelenmarkten vertonen eigenlijk op dit moment een compleet andere beweging dan de economie. Terwijl de wereldeconomie steeds verder wegzakt, weten de beurzen steeds verder op te klimmen richting de oude recordniveaus.

Europese bedrijven stellen hun beursgang uit

Overigens ziet het beursplaatje in Europa er een stuk minder rooskleurig uit dan in de VS het geval is. Zo zijn de toonaangevende Amerikaanse beurzen minder ver verwijderd van hun recordniveaus dan de Europese beurzen. Eigenlijk weten de Amerikaanse beurzen al jarenlang beter te presteren dan de Europese beurzen.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Financial Times, is te zien dat steeds meer Europese bedrijven hun beursgang uitstellen. Op dit moment is er sprake van het laagste aantal Europese beursgangen sinds het jaar 2009. Uiteraard is het jaar nog niet voorbij, maar de kans is groot dat er tijdens de rest van het jaar niet veel beursgangen meer zullen gaan plaatsvinden. En dat is niet bepaald een gezond teken te noemen.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.