Hoe rood de beursdag vrijdag was, zo groen is ze vandaag. Europese aandelenmarkten zijn aan het herstellen ondanks zorgen omtrent Omikron en de nieuwe besmettingsgolf van de deltavariant wereldwijd. Voornamelijk aandelen uit de reissector zijn sterk aan het herstellen. Logisch, want het waren ook deze aandelen die vrijdag sterk daalden.

Afgelopen vrijdag was even schrikken toen vrijwel alle beursindexen wereldwijd hard onderuit gingen omwille van Omikron. De beursdag maandag ziet er heel anders uit, in Europa zijn de beursindexen aan het herstellen en de Amerikaanse futures wijzen ook op een groene handelsdag. De zorgen omtrent Omikron lijken niet nodig te zijn, aldus enkele dokters.

Er zijn rapporten die beweren dat de nieuwe coronavariant besmettelijker is maar dat de symptomen ‘mild’ zijn. Met andere woorden, omikron zou minder ziekteverwekkend zijn dan de dominante deltavariant. Officieel is er nog geen informatie en onderzoeken zijn nog lopende. Eén ding is zeker, de grote vaccinmakers zijn volop bezig om hun vaccins aan te passen.

Opluchting

De combinatie van deze factoren zorgt voor een soort van opluchting op de Amerikaanse en Europese aandelenmarkten. Beleggers en investeerders gebruikten de dip op vrijdag om koopjes te doen. De snelle ommekeer in het sentiment kan duiden op een sterke rally in de maand december, echter zal corona hier een belangrijke rol in gaan spelen.

Aandelen in Azië lijken het dan weer moeilijker te hebben en gingen maandag nogmaals onderuit. Hier lijken de markten geen vertrouwen te hebben in de zaak en blijven vrezen voor de mogelijke impact van Omikron. De olieprijzen zijn dan weer wel aan het herstellen. Vrijdag gingen ze 10 procent onderuit, op het moment van schrijven staan ze 5 procent in de plus.

Bronnen: Holly Ellyatt – CNBC

Foto: QuoteInspector.com

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>