Al jarenlang weten de Amerikaanse beurzen vriend en vijand te verrassen. Sinds de Bull Market van het jaar 2009 weten de Amerikaanse indices al structureel een betere beursprestatie af te leveren dan de meeste andere wereldwijde indices. En met name ten opzichte van de groeimarkten is die prestatie uitzonderlijk te noemen. Toch kan een kantelpunt nabij zijn.

Langzaam maar zeker beginnen steeds meer beleggers interesse te krijgen in aandelen buiten de Westerse landsgrenzen. Deze interesse wordt met name gedreven door het feit dat de meeste Westerse beurzen zwaar overgewaardeerd zijn. De koers-winstverhouding is immers zelden zo hoog geweest. En bij de meeste groeimarkten ziet dat plaatje er compleet anders uit.

Groeimarkten beschikken over het nodige potentieel

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Topdown Charts, is te zien dat de Amerikaanse beurzen tijdens de afgelopen jaren mogelijk te ver zijn doorgeslagen. Zo is op deze grafiek te zien dat Wall Street tijdens de afgelopen 10 jaar structureel beter heeft gepresteerd dan de groeimarkten. En deze ‘outperformance’ heeft geleid tot de laagste notering van de Emerging Markets to S&P 500 Ratio sinds het jaar 2001.

Deze grafiek maakt niet alleen duidelijk dat de Amerikaanse beurzen een fantastische reeks achter de rug hebben liggen, maar laat ook zien dat het tij binnenkort kan gaan keren. Indien het verleden gebruikt kan worden als raadgever voor de toekomst, dan zouden beleggers immers van mening kunnen zijn dat aandelen uit de groeimarkten ‘ondergewaardeerd’ zijn ten opzichte van Amerikaanse aandelen. En dat biedt kansen.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!