Het sentiment op de Europese aandelenmarkten lijkt goed te zitten maandag. De Stoxx 600 ging vroeg in de ochtend 0,9 procent hoger, waarvan het techsegment 1,3 procent de hoogte in ging. Het is een averechtse beweging van de beursdag vrijdag, toen was er een daling van 0,8 procent omwille van macroeconomische data uit de Verenigde Staten.

Een goede start van de handelsweek in Europa, de meeste indexen zijn de ochtend groen gestart. De pan-Europese Stoxx 600 maakte alvast een stijging van 0,9 procent, met technologieaandelen die gemiddeld 1,3 procent omhoog gingen. En dat was nodig want vrijdag zag het plaatje er anders uit omwille van economische gegevens uit de Verenigde Staten.

Het Amerikaanse jobrapport was beter dan verwacht. Dat is gunstig omdat het de kans op een recessie verkleint, maar langs de andere kant is dit nefast voor de inflatie. Het sterke rapport verhoogt de druk op de Federal Reserve om een agressief rentebeleid aan te houden.

En als er iets is dat beleggers niet graag horen, dan is het een agressief rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Die ‘zorgen’ hebben Europeanen tijdens het weekend duidelijk weggespoeld gezien de groene opening op de markten. In Azië is het beeld gemengd met zowel rood als groen op de tabellen. De Hang Seng Index noteerde vooral negatief.

De futures in de Verenigde Staten vertonen geen richting, en dat is wellicht ook normaal vermits de S&P 500 drie weken op rij aan het stijgen is. Beleggers richten hun focus vooral op het inflatierapport dat woensdag zal worden gepubliceerd. Afhankelijk van wat er in het rapport staat, zullen de Amerikaanse indexen stevig van koers gaan veranderen.

Bronnen: Ellioth Smith – CNBC

Foto: Public Domain Pictures CC0 1.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>