Het was een tijde stil, maar de Brexit-soap is nog zeker niet voorbij. En wel met een bijzondere wending. Want volgens hooggeplaatste Europese diplomaten is het scenario waar de huidige Britse premier Boris Johnson voor gaat een no-deal Brexit.

Tenminste dat meldden verschillende Britse media. Onlangs vond er een ontmoeting plaats tussen hooggeplaatste Europese en Britse diplomaten. De Europeanen kregen de impressie dat de Britten nu mikken op een no-deal Brexit.

De Britse pond reageerde op het nieuws en noteert momenteel op bijna het laagste punt in twee jaar; rond de 1,22 tegenover de dollar. Zo is bijvoorbeeld te zien op de grafiek van Xe.

De backstop blijft parten spelen

Er is een punt dat de vorige onderhandelingen al parten liet spelen. En nu weer doet: de backstop. De backstop is een regeling die is ontworpen om ervoor te zorgen dat er geen harde grens zal komen tussen Ierland en Noord-Ierland. In de huidige deal die er ligt, zal de backstop van toepassing zijn. Dat betekent dat de grens tussen de Ieren open is, zoals dat nu ook het geval is.

Johnson stuurde zijn manschappen naar Brussel met een duidelijke boodschap: Als Europa niet bereid is de backstop op te geven, dan zal het Verenigd Koninkrijk het Europese blok verlaten zonder enige deal.

‘Verenigd Koninkrijk juist bereid om te praten’

Maar niet alle geluiden uit Engeland wijzen op deze harde toon. Zo stelt CNBC dat een Britste woordvoerder van de overheid juist zei dat het Verenigd Koninkrijk bereid is om te praten over een deal met Europa. De volgende deadline, die overigens al vaker is uitgesteld, staat op 31 oktober van dit jaar.

De woordvoerder stelde dat het jammer is dat Europa geen nieuwe onderhandelingen aan wilt gaan en dat de Britse overheid bereid is om te praten.

Bron: CNBC

Foto: iStock

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!