Tijdens de afgelopen handelsweek werden de wereldwijde beurzen geconfronteerd met een beurscorrectie. Deze daling werd voor een deel veroorzaakt door de opgelopen handelsspanningen. Volgens een bekende technische analist moeten we rekening houden met een forse beursdaling.

Trump kondigde afgelopen donderdag extra importheffingen aan op Chinese producten. Vanaf september zal de VS importtarieven gaan invoeren van 10% op 300 miljard dollar aan Chinese goederen. Eerder werd er al een tarief van 25% ingevoerd op 250 miljard dollar aan Chinese goederen. En met de aangekondigde nieuwe importtarieven vallen vanaf september alle Chinese producten, die naar de VS worden geëxporteerd, onder de heffingen van Trump.

Moeten we vrezen voor een gigantische beursdaling?

Volgens technisch analist Sven Henrich, van NorthmanTrader, ziet het technische plaatje van de S&P 500 index er op dit moment niet bepaald rooskleurig uit. Hij deelde via Twitter de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de toonaangevende Amerikaanse index al sinds het begin van 2018 gevangen zit in een zogenoemd ‘megafoonpatroon’. Het probleem is dat onlangs de bovenkant van dit trendkanaal bereikt is. En tijdens de voorgaande keren dat dit gebeurde, werd de S&P 500 index niet veel later gecontroleerd met een forse beursdaling.

Henrich voegt er aan toe dat de korte termijn steunlijn tijdens de afgelopen handelsweek doorbroken is. En vanaf de huidige koers kan volgens hem de S&P 500 index nog veel meer terrein inleveren. Hij houdt zelfs rekening met een daling richting koers 2.200.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)