Het noodlijdende Evergrande Group heeft gezegd dat ze van plan zijn om in 2022 hun eerste elektrische voertuigen van de band te laten rollen. De Chinese vastgoedontwikkelaar heeft een onderdeel dat actief is op deze markt. Enerzijds via hun merk Hengchi, anderzijds via NEVS waar Evergrande Group de meerderheid van de aandelen in bezit heeft.

Een verrassend bericht van Evergrande Group. Het bedrijf kwam de afgelopen weken op een negatieve manier in het nieuws, echter is er deze keer positief nieuws. De vastgoedontwikkelaar heeft gemeld dat ze van plan zijn om in 2022 hun eerste elektrische voertuigen van de band te laten rollen door vol in te zetten op de productie van hun Hengchi-voertuigen.

Het door schulden getroffen bedrijf heeft overlegd met leveranciers en lokale overheden in Tianjin, daar liggen hun productiefaciliteiten voor de Hengchi-voertuigen. Het aandeel van Evergrande Group maakte een sprong van 10 procent na de persmededeling, om de handelsdag uiteindelijk af te sluiten aan 6 procent in de plus.

Ambities

Evergrande heeft tot nu toe nog geen enkel voertuig geleverd aan hun klanten, maar ze zijn bijzonder ambitieus. Ze willen 1.000.000 voertuigen geproduceerd en verkocht hebben tegen 2025. De lokale overheid van Tainjin heeft gezegd dat ze de coördinatie met banken zal regelen om het bedrijf te steunen zodat ze hun massaproductie op poten kunnen zetten.

Elektrische voertuigen zijn niet nieuw voor Evergrande vermits ze de autobouwer NEVS in handen hebben, het voormalige Zweedse Saab. In 2019 nam het een meerderheidsbelang in handen maar er zou sprake zijn dat men dit wil verkopen aan smartphonemaker Xiaomi.

De Chinese vastgoedontwikkelaar begeeft zich in ieder geval op een bijzonder moeilijke markt. In China is de markt voor elektrische voertuigen zeer competitief met autobouwers zoals BYD, Tesla, Xpeng en Nio. Echter zijn er ook veel opportuniteiten vermits elektrische voertuigen steeds populairder worden. Dit zou een ‘redding’ kunnen worden voor Evergrande.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Noya FieldsFlickrCC BY-SA 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>