Technologieaandelen wisten dinsdag aardig te herstellen. Maar experten en marktkenners vrezen dat de rally van korte duur is. Hoewel beleggers en investeerders hopen op een bodem, lijkt deze nog lang niet in zicht te zijn. De bedrijfsresultaten zullen de komende maanden vermoedelijk gaan teleurstellen en dat zal zich vertalen in dalende koersen.

Wie dacht dat de bodem bij techaandelen is bereikt, zal wellicht teleurgesteld worden de komende periode. Marktkenners en experten vrezen dat de ’tech bubble’ nog verder zal leeglopen omdat de huidige economische situatie de bedrijfsresultaten gaat impacteren.

Dan Suzuki, CIO bij Richard Bernstein Advisors, waarschuwt dat de omzetten en bedrijfswinsten gaan blijven vertragen en dat de liquiditeit aan het ‘opdrogen’ is. Volgens hem geen goede omgeving voor groei- en techbedrijven om in te gedijen. Speculatieve aandelen laat je volgens hem beter links liggen tot dat de situatie op de markten is gewijzigd en gestabiliseerd.

The two certainties in this world of uncertainty today is that profits growth is going to continue to slow and liquidity is going to continue to tighten. That’s not a good environment to be jumping into these speculative bubble stocks.

Voorzichtigheid geboden

Na een bedrukte periode op de aandelenmarkten, wisten de Nasdaq en S&P 500 dinsdag toch sterk te herstellen. De Nasdaq wist 2,5 procent te stijgen vanaf zijn intraday low en de S&P 500 wist een -2 procent verlies om te keren naar een 0,16 procent in de plus. Ondanks het herstel, wordt er dus aangeraden waakzaam te blijven. Of te kijken naar andere markten.

Aan de andere kant van de oceaan ziet het er beter uit volgens Suzuki. In China wordt nog meer liquiditeit gecreëerd en vertonen de markten signalen van een stierenmarkt. De centrale bank hanteert er een averechts beleid en is net meer aan het stimuleren om de economie vooruit te helpen. De situatie is er ook anders als bij ons, zij hebben nog last van zware coronagolven.

Bronnen: Stephanie Landsman – CNBC

Foto: PxHere

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>