De Britse mededingingsautoriteit heeft woensdag een antitrustonderzoek aangekondigd naar de overname van Activision Blizzard door Microsoft. Het onderzoek zal zich toespitsen op de vraag of de deal de concurrentie aanzienlijk kan beperken of de verwachting kan wekken dat dit het geval is.

Met de overname hoopt Microsoft mee de metaverse op te bouwen. Verschillende bedrijven wedijveren om een rol in deze ruimte waaronder Meta en Sony. Microsoft heeft dan ook veel geld over om Activision in te lijven. Met de overname is $68,7 miljard gemoeid waardoor het de grootste overname van Microsoft ooit zou worden.

Analisten waren echter sinds het begin sceptisch over de kans dat de deal door toezichthouders zou worden goedgekeurd. Ook Microsoft zelf had reeds verwacht dat de mogelijke deal onderzocht zou worden door regelgevers.

Charmeoffensief

De deal zou van Microsoft de op twee na grootste uitgever van games ter wereld maken, na Tencent en Sony. Het bedrijf heeft getracht te anticiperen op het toezicht van regelgevende instanties met betrekking tot de deal.

Microsoft is begonnen aan een wereldwijd charmeoffensief om bezorgdheid over de regelgeving weg te nemen. In februari kondigde het een aantal verbintenissen aan die van toepassingen zullen zijn op de gamingactiviteiten. Deze zouden de zorg over de te sterke positie van Microsoft in de sector moeten wegnemen.

Bron: CNN
Foto: iStock